söndag 30 januari 2011

ett måste

kolla in min blogga lista och gå in på carro o jens och kolla in deras blogg!! Dom är i thailand på långsemester, liksom halva min andra släkt också e.....avundsjuk,,jag ?? ehh ja det e jag! dom hittar på massa rolga saker..sitter och drömmer mig bort, vita sandstränder, elefantridning, solen, havet, miljöombyte. inga måsten....men snart e det min tur, om det så e det sista jag gör!!Tror att om man varit i thailand en gång nöjer man sig inte med annat sen!!

torsdag 27 januari 2011

Tulpaner

I morse åkte vi hem till Sara, hade så mysigt,,och spisen brann, alltid lika varmt och härligt!Dom har det så himla fint!! så glad att ha henne som vän..hade turen att träffa lilla Cajsa i dag igen för hanna va också där..god fika,,,,måste skärpa mig nu med fikandet..gick ju så bra ett tag men nu börjar jag tappa igen!!!men vem kan låta bli saras fika..ingen..fick en så gullig bild på de gulligaste Liam o Nova. Dom leker så himla bra!!kanske ett framtida par..då blir det inget tråkigt förhållande, de e en sak som e säker..massa fart o fläkt..haha=)














Solen lyste i dag då o då..häärligt..långt långt inne började en liten vårkänsla gro!







Nu i kväll har jag O Liam varit på kaskad med Linda och barnen..Lisa fick vara hemma hos pappa så jag kunde ägna mig bara åt Liam, det va så mysigt att ha honom helt för mig själv..vi hade jätte roligt..sen va vi på 3 års kontroll också..gick hur bra som helst och allt va jätte bra, han kunde precis allt man ska kunna och pratade bra! den enda han inte ville säga va kopp..håller med han..varför skulle man just bilja säga kopp..hahaha..sen fick han sin efterlängtade cykelhjälm..så glad han blev! så fort de e barmark kastar vi av stödhjulen och bär oss av ut!!!!fredag i morgon..härligt för många men för mig e det jobbe helg!!

onsdag 26 januari 2011

60 år snart

Har ganska ont i tanden i dag också, men knaprar piller för fullt..ajajaj...förlåt stackars barn för mammas dåliga tålamod..får dåligt samvete, men det räcker att dom råkar stöta till mig så dunkar det i hela min mun och i hela huvudet en bra stund efteråt!!=(=(...så äckligt att hela tiden känna stygnen med tungan....min tandläkare ringde i dag och frågade hur det va=) så gulligt gjort..han e bäst..alla som har tandläkarskräck bör gå till honom=) Men vi har i alla fall varit i kallinge i dag hos Hanna och hennes fina flickor...jag bantar, men vem fasen kan motstå bullar o kola kakor..inte jag i alla fall..tuggade så gott jag kunde i ena kinden!! barnen lekte super bra!! va jätte trevligt..träffas inte ofta men när vi träffas så e det som det va i går, och det e ju så det ska va=)Liam bröt i hop när vi skulle hem..han kunde inte förstå varför inte ebba kunde ge honom hennes leksaksbil..haha....han grät hela vägen hem..roliga dom e i bland!! städat har vi gjort i förmiddags med jag o barnen..

Har tillbringat hela min kväll åt planering inför min pappas 60 års fest...så nu e jag helt slut..suttit vid datan och gjort massa till honom med bilder o annat..letat efter en bra lek, hittade en jätte bra!!skulle ju knapra i hop ett tal också..vet inte varför jag stressar, e inte förrän 5 mars...fast ganska skönt och ha det klart med...sitter framför brasan o muser just nu, men funderar på att gå upp o lägga mig och lösa korsord...om jag nu kan ligga ner..får nog gå ut o trycka ner några ipren först=)

tisdag 25 januari 2011

det började ju bra!

Ja det kan man säga...Det började ju bra.. vi blev alla friska i fredags från magkräksjukan..åt super mysig middag på kvällen, oxfile,underbart gott va det!..va på ett givande möte på fritids i måndags, nu får vi se va framtiden har att bjuda på=). Jätte mysig soff frukost med barnen i morse och sen upp till hanna o elli och leka lite!

men nu e inget bra längre...har så fruktansvärt ont i munnen efter att ha varit hos tandläkaren och opererat ut min visdomstand..kan inte beskriva..har dragit ut visdomstand innan och det gick i stort sett smärtfritt..men denna gången satt den fel hela roten och han fick borra skära vicka borra skära vicka..den kom upp o åkte ner..tog 2 timmar sen va den ute..så har stygn i munnen, inte jätte härligt..Går på pencilin och värktabletter och ska tillbaka om en vecka o ta bort stygnen..får inte borsta tänderna på 3 dagar,,jätte kul, not! e jätte hungrig men får inte äta och inte dricka heller...men jag brukar vara positiv,,,och det hade jag varit nu också om det nu inte va så att jag ska göra om detta..då jag har en 3 visdomstand som sitter knivigt till...kommer vara skräckslagen den dagen.....tack o lov i alla fall så har jag världens bästa tandläkare ever..Leif..privattandläkare..han¨e så proffesionell och duktig och snäll,, och stöttar mig när jag ligger o gråter och tycker synd om mig själv!!!haha=)ja den dagen alla mina visdomständer e ute o ett minne blott då ska jag fira..

torsdag 20 januari 2011

Vilken vecka!

Åh vilken vecka vi har haft..fick ställa in alla planer och fika dejter vi hade..som vi sett fram emot det....Lisa hade kräksjuka fredag lördag, inget på söndagen, liam började måndag och tisdag, inget onsdag, lisa började kräkas i natt igen...tar det aldrig slut. i dag har ingen kräkt i alla fall så hoppas på en lugn och fin helg...pust! men en sak har jag gjort denna veckan, varit o klippt mig och slingat lite..skönt och bli ompysslad hos frissan..ja sa hon till mig, mycket har hänt dig sen sist du va här,,fått två barn. oj jisses tänkte jag. va det så länge sen, har alltså inte varit hos frissan på mer än 3 år..konstigt att jag såg ut som jag gjorde i huvudet!!haha..sen har jag sen första gången jag blev mamma fått känna på va rädsla egentligen betyder..i onsdags så får Lisa en konstig en färg på alla naglarna, och läpparna, helt blåa va dom! och så va hon blek.. ringde rådgivningen som sa att det va symptom på hjärtfel och ville vi skulle komma på en gång...fy fan va rädd jag va. fick knappt fram ett ord hela vägen in...kunde inte ens förmå mig att ringa mamma, för jag visste att jag skulle bryta i hop totalt om jag hörde hennes röst... när vi kommer in så börjar dom kolla henne...tar syresättning lyssnar på hjärta o lungor...vi får svaret att allt e så bra det kan vara!!!åhh ni fattar inte vilken lycka jag kände..hela vår värld kunde ha ändrats..i sånna stunder fattar man va lite allt betyder, och va som verkligen betyder något...men skulle det hända igen så ska som kolla ekg med mera, men det trodde dom inte skulle behövas.....men nu vet vi i alla fall vem som e den lugna av mig och andreas..hahaha...dom tog pulsen på oss och jag hade 75 och andreas hade över 100..stackarn..min älskling=)

söndag 16 januari 2011

spå

Först och främst grattis johanna tobbe o melwin till er fina lilla Leija=)=)
blir man bebis sugen eller?
Har precis stigit upp och satt barnen i soffan med frukost..Liam äter en halv macka, eller kanske en riskaka och lite vatten. Lisa äter en riskaka med smör, en macka med smör o ost, en tallrik yoggi fylld med kalaspuffar och avslutar med ett dubbelrån med mjukost..haha..lite skillnad där mellan dom=) denna vecka kommer bara försvinna. har en massa inbokat..ska till frissan på onsdag o det ser jag fram emot..ska klippa o färga så det ska bli spännande=) I dag ska jag spå mig! jippi va kul det ska bli, snacka om ett beroende! nu har allt hänt som hon sa så nu måste jag ha lite nya grejer som jag vet ska hända..efter det ska jag till andreas jobb och välja tapeter till hallen där uppe..snart e allt klart så vi kan börja med köket,,längtar! det blir så fint köket, vi har ritat upp hur vi vill ha det!!Sen har jag hör och häpna börjat träna lite smått..va på box nu sist,,jisses vilken träningsvärk...denna vecka har jag planerat in 3 pass...detta ska bli en smal sommar för mig,,inte som förra..pust..=)vi hörs snart igen=)

lördag 15 januari 2011

LOVE

I Kväll har jag haft en super härlig kvällsfika hos Linda med Hanna=) min underbara, galna, älskvärda vänner...e så glad att jag har er=)bara vi 3 i lindas kök, det e grejer det!!












torsdag 13 januari 2011

Jobbe

Hade mina syskonbarn 4 nätter förra veckan, va hur kul som helst, dom e helt underbara..vilken hjälp man hade..=) Min onepiece har kommit och det är något av det skönaste jag har haft på mig! love it..Fredag i morgon i gen, denna veckan bara försvann, jobbat varje dag och Lisa har haft en ny vana att vakna några timmar efter hon lagt sig och då ska hon stiga upp! sen tar det ett tag innan man får henne i säng i gen.. i dag somnade hon runt 19 och har inte vaknat än tack o lov, så kanske har vänt tillbaka igen! Liam har med strulat lite, vet inte om han drömmer eller va det e..vaknar minst 1 gång per natt och yrar...och snön den ligger.. Ebba simmar i den,=)
I dag har vi varit på kaskad jag Linda och Elin och alla våra barn! jätte skönt och mysigt och härligt till man ska åka hem då börjar kaoset, ingen vill åka hem, dom e trötta och vill inte duscha, klä på dom i kallt omklädningsrum, upp till bilen, dubbelvagn alla väskor o blöta badkläder. Men det glömmer man fort..för nästa torsdag e man ju på väg upp till tingsryd igen med de små liven=)











































tisdag 11 januari 2011

Party

Dom hade sång stund danstävling o annat..dom dansade hej vilt!! så otroligt söta när dom dansade två o två








söndag 9 januari 2011

Grattis min Liam!

Min älskade lilla 3 åring...Redan fått massa fint i present och än e inte kalasen över. mamma o pappa fick 3 års trotsen av liam som ett brev på posten..haha..min älskade prins, mamma o pappa älskar dig över allt annat!=) Hade familjekalas i torsdags samma dag han som fyllde 3! sen hade vi barnkalas i lördags och ska ha ett barnkalas i dag!. delar upp barnkalaset!. Tycker det är så smidigt att göra så=)han har fått kläder och lektält och bilar böcker, ritgrejer och film och spel=) han blir ju så glad för allt han får..men han tror dock det e julklappar!!dom hade disco med dans på barnkalaset...såå himla söööta.

måndag 3 januari 2011

TORSDAG FREDAG LÖRDAG SÖNDAG

Fia och Erik va här i torsdags med små flickorna..spelade bingolotto och åt middag. barnen lekte kanonbra. Elivira och Olivia e ju bara för söta!

























Nyårafton i fredags och den firade vi hemma hos sandra och mats i backaryd. Hanna och Chrille och Sara och Robban och putte va också där. en riktig kanon kväll..Liam va med oss hela kvällen men somnade som en stock i vagnen på kvällen, Lisa va med och åt och lekte lite sen åkte hon till farmor vad 19 tiden=) där hade hon det lugnt och skönt lilla pluttan! allt va så lyckat och maten va jätte god=)=) vi gick väl hem vid 02 tiden..tack till världens bästa värdpar sandra o mats för även detta året=)











I lördags på nyårsdagen va vi hos Sandra och Patrik i deras nya hus i kallinge! super fint va det! och dom bjöd på jätte god mat...godaste förrätt jag ätit=) massa prat o skratt!












I söndags va vi i karlsnäs och åkte pulka och grillade korv. Jätte mysigt och kanonväder men Liam e ingen pulka kille, åkte en gång sen ville han gå tillbaka..haha..men Lee åkte som en galning och tyckte det va jätte kul=)och vi andra också=)

jätte härliga 4 dagar! nu blir det en hyfsat lugn vecka, liam fyller 3 på torsdag sen börjar ett race med kalas=)